Pickled fish med gult ris
  • Tid 30 min

Pickled fish med gult ris

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 26

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g portionsbitar gösfilé eller hälléfile
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja
Sås:
  • 2 skivade gula lökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finstrimlat skal
  • dl vitvinsvinäger
  • 1.5 vatten
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald kummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk socker
Gult ris:
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 kanelstänger
  • 3 kardemummakapslar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm socker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta fisken. Blanda alla ingredienser till såsen utom sockret och koka upp. Sjud på svag värme tills löken är genomskinlig men inte överkokt. Smaka av med socker. Hetta upp matolja i en stekpnna och stek fisken cirka 2 minuter/sida. Häll över såsen. Servera med gult ris.

Gult ris med russin

  1. 1

    Blanda ris, kryddor, vatten och salt. Koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Häll upp riset i ett durkslag och spola under rinnande vatten. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt russin, matfett samt en nypa socker. Låt ånga upp under omrörning.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar