Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd

Liknande recept

Blomkåls- Jansson

(96)

Couscouspanna med fisk

(25)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Laxpudding - enkelt recept

(42)

Laxtaco

(9)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)

Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd

Liknande recept

Blomkåls- Jansson

(96)

Couscouspanna med fisk

(25)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Laxpudding - enkelt recept

(42)

Laxtaco

(9)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies