Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(10)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(10)