För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd

Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Torsk med paksoi

(18)

Sashimi nudelsallad

(8)

Parmaklädd lax

(8)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd

Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Torsk med paksoi

(18)

Sashimi nudelsallad

(8)

Parmaklädd lax

(8)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)