Gnudi med grönkål

Gnudi med grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gnudi, eller naken ravioli - är helt enkelt raviolifyllning. Små luftiga bollar med ricotta, parmesan och grönkål.

Tillagningstid: 1 timme 35 minuter
4 portioner
  • 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål
  • 50 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 250 g ricotta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg endast gulan
  • 0.5 tsk muskotnöt
  • 150 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Blanda ner ricottaost och mjöl. Tillsätt äggulor, muskot och den rivna osten. Blanda väl. Smaka av med salt. Ställ smeten i kylen 1-2 timmar.
  2. Forma smeten till små bollar.Koka upp vatten i en kastrull och koka några bollar åt gången. Låt bollarna flyta upp och koka någon minut. Tag upp dem och håll dem varma tills de ska ätas.
  3. Servera med hyvlad parmesanost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gnudi med grönkål
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål
  • 50 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 250 g ricotta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg endast gulan
  • 0.5 tsk muskotnöt
  • 150 g riven parmesanost

Gnudi med grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gnudi, eller naken ravioli - är helt enkelt raviolifyllning. Små luftiga bollar med ricotta, parmesan och grönkål.

Tillagningstid: 1 timme 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Blanda ner ricottaost och mjöl. Tillsätt äggulor, muskot och den rivna osten. Blanda väl. Smaka av med salt. Ställ smeten i kylen 1-2 timmar.
  2. Forma smeten till små bollar.Koka upp vatten i en kastrull och koka några bollar åt gången. Låt bollarna flyta upp och koka någon minut. Tag upp dem och håll dem varma tills de ska ätas.
  3. Servera med hyvlad parmesanost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!