Gnudi med grönkål

Gnudi med grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gnudi, eller naken ravioli - är helt enkelt raviolifyllning. Små luftiga bollar med ricotta, parmesan och grönkål.

Tillagningstid: 1 timme 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål
  • 50 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 250 g ricotta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg endast gulan
  • 0.5 tsk muskotnöt
  • 150 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Blanda ner ricottaost och mjöl. Tillsätt äggulor, muskot och den rivna osten. Blanda väl. Smaka av med salt. Ställ smeten i kylen 1-2 timmar.
  2. Forma smeten till små bollar.Koka upp vatten i en kastrull och koka några bollar åt gången. Låt bollarna flyta upp och koka någon minut. Tag upp dem och håll dem varma tills de ska ätas.
  3. Servera med hyvlad parmesanost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortellinigratäng med ostsås

Betyg
Betyg
(21)
Gnudi med grönkål
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål
  • 50 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 250 g ricotta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg endast gulan
  • 0.5 tsk muskotnöt
  • 150 g riven parmesanost

Gnudi med grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gnudi, eller naken ravioli - är helt enkelt raviolifyllning. Små luftiga bollar med ricotta, parmesan och grönkål.

Tillagningstid: 1 timme 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Blanda ner ricottaost och mjöl. Tillsätt äggulor, muskot och den rivna osten. Blanda väl. Smaka av med salt. Ställ smeten i kylen 1-2 timmar.
  2. Forma smeten till små bollar.Koka upp vatten i en kastrull och koka några bollar åt gången. Låt bollarna flyta upp och koka någon minut. Tag upp dem och håll dem varma tills de ska ätas.
  3. Servera med hyvlad parmesanost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortellinigratäng med ostsås

Betyg
Betyg
(21)