Gnocchigratäng med köttfärssås

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

När du vill skämma bort dig själv eller andra ska du göra denna smakrika gratäng med gnocchi och köttfärssås, mums!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 3 dl finriven pecorinoost
  • 70 g grön salladsmix
  • Köttfärssås
  • 400 g färs, nöt, lamm eller vego
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 purjolök eller 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Stek köttfärsen i olja tills den är brun och smulig. Salta och peppra. Tillsätt purjolök, vitlök och de torra kryddorna och stek med under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén, stek lite till och häll i krossade tomater, vatten, vinäger och honung. Låt småputtra ca 15 min.
  2. Vänd runt gnocchin med köttfärssåsen och lägg i en ugnsform. Toppa med riven pecorino och gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räkpasta med tomat, vitlök, chili och grädde

(12)

Pasta vongole

(14)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Docentens dillpasta

(6)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 3 dl finriven pecorinoost
  • 70 g grön salladsmix
  • Köttfärssås
  • 400 g färs, nöt, lamm eller vego
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 purjolök eller 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung

Gnocchigratäng med köttfärssås

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

När du vill skämma bort dig själv eller andra ska du göra denna smakrika gratäng med gnocchi och köttfärssås, mums!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Stek köttfärsen i olja tills den är brun och smulig. Salta och peppra. Tillsätt purjolök, vitlök och de torra kryddorna och stek med under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén, stek lite till och häll i krossade tomater, vatten, vinäger och honung. Låt småputtra ca 15 min.
  2. Vänd runt gnocchin med köttfärssåsen och lägg i en ugnsform. Toppa med riven pecorino och gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räkpasta med tomat, vitlök, chili och grädde

(12)

Pasta vongole

(14)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Docentens dillpasta

(6)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies