För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gnocchigratäng

Betyg (1-5):
3.09 (65 betyg)

Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella som toppas med parmesan. Krämig gratäng med massor av smak!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade morötter
  • 300 g kalvfärs eller nötfärs
  • 1 dl rött vin
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 5 finhackade salviablad
  • salt och svartpeppar
  • 500 g gnocchi, köpta eller hemgjorda
  • 200 g mozzarella
  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Stek lök och morötter i olja i en kastrull tills de är mjuka utan att få färg. Tillsätt färsen och stek tills den är brun och smulig. Häll på vinet och låt allt koka ihop 3 min.
  2. Häll i passerade tomater, rosmarin och salvia. Låt såsen sjuda 30 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min.
  4. Blanda gnocchin med köttfärssåsen och häll i en ugnsform. Riv bitar av mozzarellan och lägg ovanpå. Strö över parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd runt i gratängen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Bra vardagsmat. Inget fantastiskt, men gott!

Christina

2015-02-09

Bra

Liknande recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

(65)

Köttbullar med chèvre

(0)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Pastagratäng med köttfärs

(23)

Rödvinskokt lammstek med chèvremos

(8)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade morötter
  • 300 g kalvfärs eller nötfärs
  • 1 dl rött vin
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 5 finhackade salviablad
  • salt och svartpeppar
  • 500 g gnocchi, köpta eller hemgjorda
  • 200 g mozzarella
  • riven parmesanost

Gnocchigratäng

Betyg (1-5):
3.09 (65 betyg)

Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella som toppas med parmesan. Krämig gratäng med massor av smak!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och morötter i olja i en kastrull tills de är mjuka utan att få färg. Tillsätt färsen och stek tills den är brun och smulig. Häll på vinet och låt allt koka ihop 3 min.
  2. Häll i passerade tomater, rosmarin och salvia. Låt såsen sjuda 30 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min.
  4. Blanda gnocchin med köttfärssåsen och häll i en ugnsform. Riv bitar av mozzarellan och lägg ovanpå. Strö över parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd runt i gratängen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Bra vardagsmat. Inget fantastiskt, men gott!

Christina

2015-02-09

Bra

Liknande recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

(65)

Köttbullar med chèvre

(0)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Pastagratäng med köttfärs

(23)

Rödvinskokt lammstek med chèvremos

(8)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)