Gnocchi med ostsås och broccoli
  • Tid 1 tim

Gnocchi med ostsås och broccoli

4.25 (12 betyg)

Den krämiga ostsåsen med citron – mmm ... Receptör: Paolo Roberto

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g broccoli, i små bitar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g potatisgnocchi, kokt (eller motsvarande mängd hemgjord)
  • 1 dl hackad färsk persilja, till servering
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • riven parmesan
Ostsås
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk torkad mynta
  • 0.5 liten citron, finrivet skal
  • 1 äggula
  • 1.5 dl riven parmesan
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet. Häll i mjölken under vispning tills det blir en krämig sås. Tillsätt mynta och citronskal.

  2. 2

    Ta kastrullen från värmen och rör ner äggula och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli och lök hastigt. Vänd ner den kokta gnocchin. Salta lätt.

  4. 4

    Ringla över ostsåsen. Toppa med persilja, citronskal, finriven parmesan och chiliflakes vid servering.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jeanette

    Jag tog bort myntan, ersatte parmesan med västerbottenost. Fräste ett paket bacon med broccolin och tog även bort löken. Blev jättegott!

  • Aurore

    Gott!!!

  • Linn

    Prövade göra denna idag. Det var nåt konstigt med smakkombinationen i denna rätt, tror det var myntan.. och kände ingen citronsmak även om använde mängderna som står i receptet.

  • Susanna

    Mummmmms!

Visa fler