Glutenfritt morots- och linfröbröd

Glutenfritt morots- och linfröbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Nyttiga och goda små bröd, perfekta till söndagsbrunchen

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-175º
24 st
  • 50 g smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk hel kummin, anis och/eller fänkål
  • 5 dl boveteflingor, eller hirsflingor
  • 2 dl rivna morot
  • 1 dl linfrön
  • 14 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 msk smör, till formarna

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet. Låt degspadet bli ljummet (ca 37 grader). Rör ut jästen med degspadet i en bunke.
  2. Stöt kryddorna i en mortel och tillsätt dem, salt, bovete- eller hirsflingor, morötter, linfrö och mjölmix. Rör ihop allt till en kladdig deg. Jäs under bakduk cirka 45 minuter.
  3. Fördela degen i smorda muffinsplåtar och jäs ytterligare 45 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Vänd ur bröden ur formarna och grädda ytterligare cirka 5 minuter upp och ner.

Tips

Om du vill kan dessa småbröd göras till hela limpor. Dessa stora bröd gräddas i bakformar, 40-45 minuter i 175 grader.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-30

Hej Karin! Det blir 24 st bröd av detta recept, 9 st står för antalet ingredienser som ingår i receptet. Lycka till!

Karin

2019-09-23

Blir det 9st eller 24st? Det står två olika antal i receptet.

Glutenfritt morots- och linfröbröd
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk hel kummin, anis och/eller fänkål
  • 5 dl boveteflingor, eller hirsflingor
  • 2 dl rivna morot
  • 1 dl linfrön
  • 14 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 msk smör, till formarna

Glutenfritt morots- och linfröbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Nyttiga och goda små bröd, perfekta till söndagsbrunchen

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-175º
24 st

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet. Låt degspadet bli ljummet (ca 37 grader). Rör ut jästen med degspadet i en bunke.
  2. Stöt kryddorna i en mortel och tillsätt dem, salt, bovete- eller hirsflingor, morötter, linfrö och mjölmix. Rör ihop allt till en kladdig deg. Jäs under bakduk cirka 45 minuter.
  3. Fördela degen i smorda muffinsplåtar och jäs ytterligare 45 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Vänd ur bröden ur formarna och grädda ytterligare cirka 5 minuter upp och ner.

Tips

Om du vill kan dessa småbröd göras till hela limpor. Dessa stora bröd gräddas i bakformar, 40-45 minuter i 175 grader.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-30

Hej Karin! Det blir 24 st bröd av detta recept, 9 st står för antalet ingredienser som ingår i receptet. Lycka till!

Karin

2019-09-23

Blir det 9st eller 24st? Det står två olika antal i receptet.