Morotsbullar

Morotsbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Goda hembakta frallor med morot.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 stora morot, rivna
  • 50 g smör
  • 2 msk råsocker eller brun farin
  • 13.5 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-28

Vad kul, Anette! Vi kan bara hålla med :)

Anette

2022-03-26

Bland det godaste bröd jag bakat!

Ibo Schupp-Jonasson

2015-10-27

Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)

Alicja Andersson

2015-03-18

MYCKET GODA

Morotsbullar
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 stora morot, rivna
  • 50 g smör
  • 2 msk råsocker eller brun farin
  • 13.5 dl rågsikt eller vetemjöl
  • 2 tsk salt

Morotsbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Goda hembakta frallor med morot.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken

Gör så här

  1. Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-28

Vad kul, Anette! Vi kan bara hålla med :)

Anette

2022-03-26

Bland det godaste bröd jag bakat!

Ibo Schupp-Jonasson

2015-10-27

Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)

Alicja Andersson

2015-03-18

MYCKET GODA