
Morotsbullar
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 stora morot, rivna
- 50 g smör
- 2 msk råsocker eller brun farin
- 13.5 dl rågsikt eller vetemjöl
- 2 tsk salt
Gör så här
- Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
- Värm ugnen. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Morotsbullar
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Gör så här
- Häll den fingervarma mjölken in bunke. Smula i jästen och rör så att den löser sig. Blanda i resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i delar och rulla till längder. Dela varje del i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
- Värm ugnen. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-28
Vad kul, Anette! Vi kan bara hålla med :)
2022-03-26
Bland det godaste bröd jag bakat!
2015-10-27
Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)
2015-03-18
MYCKET GODA
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-28
Vad kul, Anette! Vi kan bara hålla med :)
Anette
2022-03-26
Bland det godaste bröd jag bakat!
Ibo Schupp-Jonasson
2015-10-27
Mums! Enkla att baka och mycket goda! :)
Alicja Andersson
2015-03-18
MYCKET GODA