Glutenfritt julbröd

Glutenfritt julbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gör det glutenfria julbrödet i muffinsformar, smidigt och kul med portionsbröd och perfekta på en buffé.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk malen pomerans
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • 1.5 dl glutenfritt mörkt öl
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt gräddfil, öl och sirap och rör ihop till en lös men jämn deg. Fördela degen i muffinsformar med klippta bitar av bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 96–98˚, ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ur ugnen. Låt svalna i formarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-12-04

Bra att ingredienslistan är uppdaterad! I MerSmak stod det vörtmix som ingrediens vilket höll på att förstöra det glutenfria i mina. Santa Marias vörtmix är INTE glutenfri. Således blev det några utan och några med. Kändes som scones och smulade lite vilket gjorde dippandet lite klurigt..

Glutenfritt julbröd
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk malen pomerans
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • 1.5 dl glutenfritt mörkt öl
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Glutenfritt julbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gör det glutenfria julbrödet i muffinsformar, smidigt och kul med portionsbröd och perfekta på en buffé.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt gräddfil, öl och sirap och rör ihop till en lös men jämn deg. Fördela degen i muffinsformar med klippta bitar av bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 96–98˚, ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ur ugnen. Låt svalna i formarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-12-04

Bra att ingredienslistan är uppdaterad! I MerSmak stod det vörtmix som ingrediens vilket höll på att förstöra det glutenfria i mina. Santa Marias vörtmix är INTE glutenfri. Således blev det några utan och några med. Kändes som scones och smulade lite vilket gjorde dippandet lite klurigt..