Glutenfritt julbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gör det glutenfria julbrödet i muffinsformar, smidigt och kul med portionsbröd och perfekta på en buffé.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk malen pomerans
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • 1.5 dl glutenfritt mörkt öl
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt gräddfil, öl och sirap och rör ihop till en lös men jämn deg. Fördela degen i muffinsformar med klippta bitar av bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 96–98˚, ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ur ugnen. Låt svalna i formarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-12-04

Bra att ingredienslistan är uppdaterad! I MerSmak stod det vörtmix som ingrediens vilket höll på att förstöra det glutenfria i mina. Santa Marias vörtmix är INTE glutenfri. Således blev det några utan och några med. Kändes som scones och smulade lite vilket gjorde dippandet lite klurigt..

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk malen pomerans
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • 1.5 dl glutenfritt mörkt öl
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Glutenfritt julbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gör det glutenfria julbrödet i muffinsformar, smidigt och kul med portionsbröd och perfekta på en buffé.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt gräddfil, öl och sirap och rör ihop till en lös men jämn deg. Fördela degen i muffinsformar med klippta bitar av bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 96–98˚, ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ur ugnen. Låt svalna i formarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-12-04

Bra att ingredienslistan är uppdaterad! I MerSmak stod det vörtmix som ingrediens vilket höll på att förstöra det glutenfria i mina. Santa Marias vörtmix är INTE glutenfri. Således blev det några utan och några med. Kändes som scones och smulade lite vilket gjorde dippandet lite klurigt..

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)