Glutenfri Västerbottensostpaj med löjrom

Glutenfri Västerbottensostpaj med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Glutenfri Västerbottensostpaj toppad med löjrom är perfekt att bjuda på till kräftorna eller duka fram på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 6 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • löjrom, eller annan valfri rom
  • finhackad rödlök
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop mjölmix, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg osten i pajskalet och häll på äggstanningen.
  5. Grädda mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.
  6. Servera pajen med löjrom, rödlök och dill.

Tips

Gör flera små portionspajer! Tänk på att de behöver gräddas kortare tid än en stor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nisse

2021-09-15

Smakar gott!

Ellinor

2020-08-24

Hur många räcker det här receptet till?

Glutenfri Västerbottensostpaj med löjrom
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 6 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • löjrom, eller annan valfri rom
  • finhackad rödlök
  • dill

Glutenfri Västerbottensostpaj med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Glutenfri Västerbottensostpaj toppad med löjrom är perfekt att bjuda på till kräftorna eller duka fram på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop mjölmix, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg osten i pajskalet och häll på äggstanningen.
  5. Grädda mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.
  6. Servera pajen med löjrom, rödlök och dill.

Tips

Gör flera små portionspajer! Tänk på att de behöver gräddas kortare tid än en stor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nisse

2021-09-15

Smakar gott!

Ellinor

2020-08-24

Hur många räcker det här receptet till?