
Glutenfri kladdkaka
Betyg (1-5):
Underbart god kladdkaka helt fri från gluten. God att servera med vispad grädde, perfekt att duka fram på fikabord och kalas.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1.5 dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
- 0.5 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk flingsalt
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde, till servering
Gör så här
- Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör till en jämn smet.
- Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med nötmjöl.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills ytan är fast men mitten fortfarande lös, ca 20 min.
- Låt svalna, gärna i kylen, och servera med lättvispad grädde.
Servering
Garnera med florsocker vid servering.
Glutenfri kladdkaka
Betyg (1-5):
Underbart god kladdkaka helt fri från gluten. God att servera med vispad grädde, perfekt att duka fram på fikabord och kalas.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör till en jämn smet.
- Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med nötmjöl.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills ytan är fast men mitten fortfarande lös, ca 20 min.
- Låt svalna, gärna i kylen, och servera med lättvispad grädde.
Servering
Garnera med florsocker vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!