Glutenfri kavring i muffinsplåt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Små portionsbullar av kavring som bakas i muffinsplåt är både glutenfria och mustiga i smaken. En av ingredienserna är kanske lite otippad, men bryggkaffet ger både en mustig och en kryddig karaktär till brödet.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 1 msk anisfrön, mortlade
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl filmjölk
  • 1.5 dl bryggkaffe, svalnat
  • 1 dl muscovadosirap eller mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, kaffe och sirap och rör ihop till en jämn, ganska lös deg. Fördela degen i en muffinsplåt klädd med bakplåtspapper eller penslad med smör.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ut ur ugnen. Låt svalna i formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tortantobröd med gröna oliver och mozarella

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 1 msk anisfrön, mortlade
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl filmjölk
  • 1.5 dl bryggkaffe, svalnat
  • 1 dl muscovadosirap eller mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Glutenfri kavring i muffinsplåt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Små portionsbullar av kavring som bakas i muffinsplåt är både glutenfria och mustiga i smaken. En av ingredienserna är kanske lite otippad, men bryggkaffet ger både en mustig och en kryddig karaktär till brödet.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, kaffe och sirap och rör ihop till en jämn, ganska lös deg. Fördela degen i en muffinsplåt klädd med bakplåtspapper eller penslad med smör.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ut ur ugnen. Låt svalna i formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tortantobröd med gröna oliver och mozarella

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)