För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
2.88 (33 betyg)

En läcker chokladtårta på en botten av nötter, aprikoser och glutenfri choklad. Toppa tårtan med vispad grädde, färska jordgubbar och citronmeliss.

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl riven, 70% mörk choklad
  • Fyllning:
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 liter jordgubbar, i bitar
  • 0.5 dl plockade blad av citronmeliss eller citronverbena

Gör så här

  1. Mixa hasselnötter, mandel, aprikoser och choklad i en matberedare till en jämn smet. Tryck ut smeten till en rund botten på ett bakplåtspapper.
  2. Vispa grädden och tillsätt vaniljen. Klicka ut grädden på nötbottnen och lägg på jordgubbarna.

Servering

Garnera med några blad citronmeliss eller citronverbena.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-04

Hej Mattias! Just den här botten behöver inte bakas av utan hålls ihop av aprikoserna. Mvh Maja (redaktör)

Mattias

2020-03-03

Ska botten alltså inte bakas i ugn? Det ser ju ut så på bilden. Det känns som att det saknas text i beskrivningen...

Liknande recept

Påskens morotstårta

(31)

Nötpaj

(17)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Chokladfudge med valnötter

(4)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Chokladtoppar

(5)

Äppeltosca

(40)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Botten:
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl riven, 70% mörk choklad
  • Fyllning:
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 liter jordgubbar, i bitar
  • 0.5 dl plockade blad av citronmeliss eller citronverbena

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
2.88 (33 betyg)

En läcker chokladtårta på en botten av nötter, aprikoser och glutenfri choklad. Toppa tårtan med vispad grädde, färska jordgubbar och citronmeliss.

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa hasselnötter, mandel, aprikoser och choklad i en matberedare till en jämn smet. Tryck ut smeten till en rund botten på ett bakplåtspapper.
  2. Vispa grädden och tillsätt vaniljen. Klicka ut grädden på nötbottnen och lägg på jordgubbarna.

Servering

Garnera med några blad citronmeliss eller citronverbena.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-04

Hej Mattias! Just den här botten behöver inte bakas av utan hålls ihop av aprikoserna. Mvh Maja (redaktör)

Mattias

2020-03-03

Ska botten alltså inte bakas i ugn? Det ser ju ut så på bilden. Det känns som att det saknas text i beskrivningen...

Liknande recept

Påskens morotstårta

(31)

Nötpaj

(17)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Chokladfudge med valnötter

(4)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Chokladtoppar

(5)

Äppeltosca

(40)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)