
Glögglaserade ribs
Betyg (1-5):
Juliga revbensspjäll i smakrik glaze med glögg, kanel och sirap. En ny favorit på julbordet!
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
- 1.5 kg tjocka revbensspjäll
- 1 gul lök
- 4 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 1 msk salt
- Glaze:
- 1 msk olja
- 0.5 hackad gul lök
- 1 hackad röd chili
- 2 msk finhackad färsk ingefära
- 3 msk tomatpuré
- 4.5 dl vinglögg
- 1 kanelstång
- 6 kardemummakärnor
- 0.5 dl mörk sirap
- 1 tsk salt
Gör så här
- Lägg kött, lök och kryddor i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i 1 timme. Lyft köttet ur vattnet och dela i bitar.
Glaze
- Värm en kastrull med oljan och lägg ner lök, chili och ingefära. Stek någon minut och tillsätt tomatpuré. Låt steka under omrörning tills det nästan bränns lite i botten. Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop 10 minuter, plocka upp kanelstången och mixa slät med en stavmixer.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så de täcks. Stek i ugnen 10-15 minuter. Passa så de inte bränns.
Glögglaserade ribs
Betyg (1-5):
Juliga revbensspjäll i smakrik glaze med glögg, kanel och sirap. En ny favorit på julbordet!
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Gör så här
- Lägg kött, lök och kryddor i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i 1 timme. Lyft köttet ur vattnet och dela i bitar.
Glaze
- Värm en kastrull med oljan och lägg ner lök, chili och ingefära. Stek någon minut och tillsätt tomatpuré. Låt steka under omrörning tills det nästan bränns lite i botten. Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop 10 minuter, plocka upp kanelstången och mixa slät med en stavmixer.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så de täcks. Stek i ugnen 10-15 minuter. Passa så de inte bränns.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-01-12
Jättegott! Och lätt att göra!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Marie
2013-01-12
Jättegott! Och lätt att göra!