Glögglaserade ribs

Glögglaserade ribs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Juliga revbensspjäll i smakrik glaze med glögg, kanel och sirap. En ny favorit på julbordet!

Ugnstemperatur:225º
6 portioner
  • 1.5 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 4 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Glaze:
  • 1 msk olja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad röd chili
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 3 msk tomatpuré
  • 4.5 dl vinglögg
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakärnor
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kött, lök och kryddor i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i 1 timme. Lyft köttet ur vattnet och dela i bitar.

Glaze

  1. Värm en kastrull med oljan och lägg ner lök, chili och ingefära. Stek någon minut och tillsätt tomatpuré. Låt steka under omrörning tills det nästan bränns lite i botten. Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop 10 minuter, plocka upp kanelstången och mixa slät med en stavmixer.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så de täcks. Stek i ugnen 10-15 minuter. Passa så de inte bränns.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-01-12

Jättegott! Och lätt att göra!

Glögglaserade ribs
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 4 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Glaze:
  • 1 msk olja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad röd chili
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 3 msk tomatpuré
  • 4.5 dl vinglögg
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakärnor
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt

Glögglaserade ribs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Juliga revbensspjäll i smakrik glaze med glögg, kanel och sirap. En ny favorit på julbordet!

Ugnstemperatur:225º
6 portioner

Gör så här

  1. Lägg kött, lök och kryddor i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i 1 timme. Lyft köttet ur vattnet och dela i bitar.

Glaze

  1. Värm en kastrull med oljan och lägg ner lök, chili och ingefära. Stek någon minut och tillsätt tomatpuré. Låt steka under omrörning tills det nästan bränns lite i botten. Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop 10 minuter, plocka upp kanelstången och mixa slät med en stavmixer.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så de täcks. Stek i ugnen 10-15 minuter. Passa så de inte bränns.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-01-12

Jättegott! Och lätt att göra!