Glögglaserade ribs

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1.5 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 4 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Glaze:
  • 1 msk olja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad röd chili
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 3 msk tomatpuré
  • 4.5 dl vinglögg
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakärnor
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kött, lök och kryddor i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i 1 timme. Lyft köttet ur vattnet och dela i bitar.

Glaze

  1. Värm en kastrull med oljan och lägg ner lök, chili och ingefära. Stek någon minut och tillsätt tomatpuré. Låt steka under omrörning tills det nästan bränns lite i botten. Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop 10 minuter, plocka upp kanelstången och mixa slät med en stavmixer.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så de täcks. Stek i ugnen 10-15 minuter. Passa så de inte bränns.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-01-12

Jättegott! Och lätt att göra!

Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 4 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Glaze:
  • 1 msk olja
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 hackad röd chili
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 3 msk tomatpuré
  • 4.5 dl vinglögg
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakärnor
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt

Glögglaserade ribs

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kött, lök och kryddor i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock i 1 timme. Lyft köttet ur vattnet och dela i bitar.

Glaze

  1. Värm en kastrull med oljan och lägg ner lök, chili och ingefära. Stek någon minut och tillsätt tomatpuré. Låt steka under omrörning tills det nästan bränns lite i botten. Slå på glögg och lägg i kryddor, sirap och salt. Koka ihop 10 minuter, plocka upp kanelstången och mixa slät med en stavmixer.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och häll på glazen, vänd runt bitarna så de täcks. Stek i ugnen 10-15 minuter. Passa så de inte bränns.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-01-12

Jättegott! Och lätt att göra!

Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies