Glassbomb med mjölkchokladsås
  • Tid 20 min + 2 timmar i frysen

Glassbomb med mjölkchokladsås

3.33 (24 betyg)

En festlig glassbomb är härlig att servera på julens bjudningar, men den är också en klassiker som avslutning på nyårsmenyn.

  • Tillagningstid 20 min + 2 timmar i frysen
  • Ingredienser 5

Ingredienser

12 portioner
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 0.5 liter glass, valfri smak
  • maränger och godis till garnering
Mjölkchokladsås:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g hackad mjölkchoklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina vaniljglassen så att den lätt går att forma. Tryck ut vaniljglass mot kanterna i en rund skål eller bunke som tål att frysas, och som rymmer 2 liter.

  2. 2

    Krossa några maränger över vaniljglassen och fyll på med den andra glassen. Släta till ytan med en slickepott. Täck med plast och ställ in i frysen tills den stelnat, ca 2 tim.

Chokladsåsen:

  1. 1

    Värm grädde i en kastrull och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Låt såsen svalna något.

  2. 2

    Vänd upp glassen på ett serveringsfat precis vid servering och ringla över chokladsåsen. Garnera med godis och maränger.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kan varieras i oändlighet genom valet av glass till fyllningen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Marina: Om du menar chokladsåsen så absolut kan man det.

  • Marina

    Kan man servera den kall?

  • Britt-Mari Arvidsson

    Mycket god tyckte både barn och barnbarn

  • Evy Bergsman

    Glassbomb läcker

Visa fler