Rödbetsbrownie med pekannötter
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Rödbetsbrownie med pekannötter

3.43 (7 betyg)

Sagolikt god och krämig brownie. Nötterna ger härligt crunch.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

9 bitar
  • 200 g färska rödbetor
  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 60 g pekannötter, till topping
Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Smält smöret och låt svalna något.

  2. 2

    Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm (eller en rund, ca 26 cm i diameter).

  3. 3

    Häll i smeten, toppa med grovhackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (kladdig men inte rinnig). Servera med grädde eller glass. God både ljummen och kall.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar