Glassbomb med hallonsorbet

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Sätt fart på kalaset med en sprakande glassbomb.

Tillagningstid: 4 timmar 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 1 liter glass, t ex vanilj eller choklad
  • 7.5 dl hallonsorbet
  • Garnering:
  • 2 msk strössel
  • 1 st tomtebloss, eller fler om så önskas

Gör så här

  1. Lägg fram glassen och sorbeten och låt dem mjukna till skivbar konsistens. Klä en bålformad skål invändigt med plastfolie. Använd en skål som inte är så vid och som tål att stå i frysen.
  2. Skär glassen i ca 2 cm tjocka skivor och klä skålen med dem, spara några skivor att täcka det hela med. Jämna till med en sked så att springorna mellan glasskivorna täcks.
  3. Fyll resten av skålen med sorbet. Täck med de sparade glasskivorna och släta till ytan. Lägg plastfolie över och låt glassbomben stå i frysen tills den hårdnat, 4-5 timmar, gärna längre.
  4. Ta ut glassen 20-30 minuter före servering och stjälp upp på ett serveringsfat
  5. Garnera med strössel och överraska med sprakande tomtebloss vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Prinsesstårta

(108)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 liter glass, t ex vanilj eller choklad
  • 7.5 dl hallonsorbet
  • Garnering:
  • 2 msk strössel
  • 1 st tomtebloss, eller fler om så önskas

Glassbomb med hallonsorbet

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Sätt fart på kalaset med en sprakande glassbomb.

Tillagningstid: 4 timmar 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fram glassen och sorbeten och låt dem mjukna till skivbar konsistens. Klä en bålformad skål invändigt med plastfolie. Använd en skål som inte är så vid och som tål att stå i frysen.
  2. Skär glassen i ca 2 cm tjocka skivor och klä skålen med dem, spara några skivor att täcka det hela med. Jämna till med en sked så att springorna mellan glasskivorna täcks.
  3. Fyll resten av skålen med sorbet. Täck med de sparade glasskivorna och släta till ytan. Lägg plastfolie över och låt glassbomben stå i frysen tills den hårdnat, 4-5 timmar, gärna längre.
  4. Ta ut glassen 20-30 minuter före servering och stjälp upp på ett serveringsfat
  5. Garnera med strössel och överraska med sprakande tomtebloss vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Prinsesstårta

(108)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies