Glass med apelsinsås och hasselnötter

Glass med apelsinsås och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Lyxig efterrätt med glass som toppas med en apelsinsås på cointreau och rostade hasselnötter.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 4 apelsiner
  • 0.5 liter vaniljglass
  • Apelsinsås
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • 1 msk cointreau

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss skalet.
  2. Ta bort skalbitarna och krossa sedan nötterna i handduken.
  3. Smält smör och florsocker i en kastrull. Riv ner skalet från apelsinen och pressa i saften.
  4. Tillsätt ev Cointreau och låt sjuda på svag värme ca 3 min.
  5. Skär bort skalet på apelsinerna så att allt vitt är borta. Skär apelsinerna i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  6. Lägg på kulor av glass, ringla över den varma såsen och strö över nötterna. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tryggve

2021-01-13

Toppen nu när apelsinerna är så goda😋

Sonja

2020-11-28

Den är underbar

Glass med apelsinsås och hasselnötter
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 apelsiner
  • 0.5 liter vaniljglass
  • Apelsinsås
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • 1 msk cointreau

Glass med apelsinsås och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Lyxig efterrätt med glass som toppas med en apelsinsås på cointreau och rostade hasselnötter.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss skalet.
  2. Ta bort skalbitarna och krossa sedan nötterna i handduken.
  3. Smält smör och florsocker i en kastrull. Riv ner skalet från apelsinen och pressa i saften.
  4. Tillsätt ev Cointreau och låt sjuda på svag värme ca 3 min.
  5. Skär bort skalet på apelsinerna så att allt vitt är borta. Skär apelsinerna i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  6. Lägg på kulor av glass, ringla över den varma såsen och strö över nötterna. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tryggve

2021-01-13

Toppen nu när apelsinerna är så goda😋

Sonja

2020-11-28

Den är underbar