Glass med apelsinsås och hasselnötter

Glass med apelsinsås och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Lyxig efterrätt med glass som toppas med en apelsinsås på cointreau och rostade hasselnötter.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 apelsiner
  • 0.5 liter vaniljglass
  • Apelsinsås
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • 1 msk cointreau

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss skalet.
  2. Ta bort skalbitarna och krossa sedan nötterna i handduken.
  3. Smält smör och florsocker i en kastrull. Riv ner skalet från apelsinen och pressa i saften.
  4. Tillsätt ev Cointreau och låt sjuda på svag värme ca 3 min.
  5. Skär bort skalet på apelsinerna så att allt vitt är borta. Skär apelsinerna i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  6. Lägg på kulor av glass, ringla över den varma såsen och strö över nötterna. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tryggve

2021-01-13

Toppen nu när apelsinerna är så goda😋

Sonja

2020-11-28

Den är underbar

Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Glass med apelsinsås och hasselnötter
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 apelsiner
  • 0.5 liter vaniljglass
  • Apelsinsås
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • 1 msk cointreau

Glass med apelsinsås och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Lyxig efterrätt med glass som toppas med en apelsinsås på cointreau och rostade hasselnötter.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss skalet.
  2. Ta bort skalbitarna och krossa sedan nötterna i handduken.
  3. Smält smör och florsocker i en kastrull. Riv ner skalet från apelsinen och pressa i saften.
  4. Tillsätt ev Cointreau och låt sjuda på svag värme ca 3 min.
  5. Skär bort skalet på apelsinerna så att allt vitt är borta. Skär apelsinerna i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  6. Lägg på kulor av glass, ringla över den varma såsen och strö över nötterna. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tryggve

2021-01-13

Toppen nu när apelsinerna är så goda😋

Sonja

2020-11-28

Den är underbar

Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)