Glass au four med skumtomtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Glass au four är franska och betyder glass i ugn. Det säger ju emot sig själv! Men har du toppat glasstårtan med de söta små skumtomtarna skyddas glassen från värmen och det är bara tomtarna som grillas.

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i frysen
Ugnstemperatur:Grill
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 muffins vanilj eller choklad
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 1 banan, skivad
  • 3 liter glass, valfri smak
  • 1 förpackning skumtomtar

Gör så här

  1. Smula sönder muffinsen och tryck ut i en form med löstagbar kant, till en botten. Fördela jordgubbarna (skär ev i mindre bitar) och bananen över botten.
  2. Fyll resten av formen med glass (lätt tinad). Tryck till så det inte blir några luftbubblor. Ställ in i frysen så glassen blir ordentligt fryst igen, minst 8 tim men gärna längre.
  3. När grilleffekten på ugnen är varm ta ut glassen ur frysen och täck hela med skumtomtar liggande tätt ihop. Ställ in tårtan i övre delen av ugnen och ha ugnsluckan öppen. Snurra ev formen om värmen är ojämn, detta går supersnabbt. Ta ut och servera direkt då tomtarna svällt upp och fått fin färg.

Tips

Spänn fast ett bakplåtspapper över bottenplattan för att lättare kunna flytta tårtan till ett fat vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 6 muffins vanilj eller choklad
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 1 banan, skivad
  • 3 liter glass, valfri smak
  • 1 förpackning skumtomtar

Glass au four med skumtomtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Glass au four är franska och betyder glass i ugn. Det säger ju emot sig själv! Men har du toppat glasstårtan med de söta små skumtomtarna skyddas glassen från värmen och det är bara tomtarna som grillas.

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i frysen
Ugnstemperatur:Grill
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder muffinsen och tryck ut i en form med löstagbar kant, till en botten. Fördela jordgubbarna (skär ev i mindre bitar) och bananen över botten.
  2. Fyll resten av formen med glass (lätt tinad). Tryck till så det inte blir några luftbubblor. Ställ in i frysen så glassen blir ordentligt fryst igen, minst 8 tim men gärna längre.
  3. När grilleffekten på ugnen är varm ta ut glassen ur frysen och täck hela med skumtomtar liggande tätt ihop. Ställ in tårtan i övre delen av ugnen och ha ugnsluckan öppen. Snurra ev formen om värmen är ojämn, detta går supersnabbt. Ta ut och servera direkt då tomtarna svällt upp och fått fin färg.

Tips

Spänn fast ett bakplåtspapper över bottenplattan för att lättare kunna flytta tårtan till ett fat vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)