Gino med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.09 (11 betyg)

Gino med rabarber, jordgubbar och vit choklad, gott och vackert! Imponera med vaniljglass smaksatt med rostad mandelmassa och kardemumma till. Det här är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pannkakstårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gino med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.09 (11 betyg)

Gino med rabarber, jordgubbar och vit choklad, gott och vackert! Imponera med vaniljglass smaksatt med rostad mandelmassa och kardemumma till. Det här är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pannkakstårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)