
Gino med glass
Betyg (1-5):
Gino med rabarber, jordgubbar och vit choklad, gott och vackert! Imponera med vaniljglass smaksatt med rostad mandelmassa och kardemumma till. Det här är en riktig drömdessert!
Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g rabarber
- 250 g jordgubbar
- 1.5 dl strösocker
- 100 g vit choklad
- Glass med rostad mandelmassa
- 0.5 liter vaniljglass
- 100 g mandelmassa
- 1 tsk mortlade kardemummakärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
- Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
- Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.
Liknande recept
Gino med glass
Betyg (1-5):
Gino med rabarber, jordgubbar och vit choklad, gott och vackert! Imponera med vaniljglass smaksatt med rostad mandelmassa och kardemumma till. Det här är en riktig drömdessert!
Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
- Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
- Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!