Fyllda grönsaker (Yemista)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (12 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 paprikor
  • 2 tomater
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl kokt ris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Dela och gröp ut innanmätet från tomat, aubergine och zucchini. Finhacka detta och lägg i en skål. Skala och finhacka löken. Tillsätt den tillsammans med dill, persilja, kokt ris, peppar och hälften av saltet.
  3. Lägg de urgröpta grönsakerna på en plåt och strö över resten av saltet. Fyll grönsakerna med ris- och grönsaksblandningen.
  4. Blanda tomatpuré med vatten och olja och häll det över de fyllda grönsakerna.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Strö över den rivna osten och gratinera ca 5 min till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 paprikor
  • 2 tomater
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl kokt ris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk salt

Fyllda grönsaker (Yemista)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (12 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Dela och gröp ut innanmätet från tomat, aubergine och zucchini. Finhacka detta och lägg i en skål. Skala och finhacka löken. Tillsätt den tillsammans med dill, persilja, kokt ris, peppar och hälften av saltet.
  3. Lägg de urgröpta grönsakerna på en plåt och strö över resten av saltet. Fyll grönsakerna med ris- och grönsaksblandningen.
  4. Blanda tomatpuré med vatten och olja och häll det över de fyllda grönsakerna.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Strö över den rivna osten och gratinera ca 5 min till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)