Fyllda grönsaker (Yemista)

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 paprikor
  • 2 tomater
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl kokt ris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Dela och gröp ut innanmätet från tomat, aubergine och zucchini. Finhacka detta och lägg i en skål. Skala och finhacka löken. Tillsätt den tillsammans med dill, persilja, kokt ris, peppar och hälften av saltet.
  3. Lägg de urgröpta grönsakerna på en plåt och strö över resten av saltet. Fyll grönsakerna med ris- och grönsaksblandningen.
  4. Blanda tomatpuré med vatten och olja och häll det över de fyllda grönsakerna.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Strö över den rivna osten och gratinera ca 5 min till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Zucchinigratäng med korv

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 paprikor
  • 2 tomater
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl kokt ris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk salt

Fyllda grönsaker (Yemista)

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Dela och gröp ut innanmätet från tomat, aubergine och zucchini. Finhacka detta och lägg i en skål. Skala och finhacka löken. Tillsätt den tillsammans med dill, persilja, kokt ris, peppar och hälften av saltet.
  3. Lägg de urgröpta grönsakerna på en plåt och strö över resten av saltet. Fyll grönsakerna med ris- och grönsaksblandningen.
  4. Blanda tomatpuré med vatten och olja och häll det över de fyllda grönsakerna.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Strö över den rivna osten och gratinera ca 5 min till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Zucchinigratäng med korv

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies