Fylld lövbiff med sötpotatisfries

Betyg (1-5):
4.33 (9 betyg)

I dessa lövbiffspaket kan allt möjligt gömmas, ost, örter med mera.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 sötpotatisar
  • 160 g körsbärstomater
  • 120 g mozzarella
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk oregano
  • 4 skivor lövbiff
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och skär i långa stavar. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Småtärna tomat och mozzarella. Blanda ihop med lök, vitlök och oregano.
  3. Salta och peppra köttet efter tycke. Fördela fyllningen i mitten på skivorna och vik in kanterna till ett paket. Hetta upp olja i en stekpanna och stek paketen 2-3 min per sida. Slå på balsamvinäger i slutet så det blir en simmig sky att ringla över köttet.

Servering

Strimla ner soltorkade tomater eller oiliver som variation.

Tips

Servera med vitlöksbröd, brukar även vara poppis hos barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2015-05-13

Jättegott! Dock rätt torrt då det inte alls blev speciellt mycket skysås från köttet med balsamvinägern.. Så kanske någon slags dippsås till sötpotatisen, eller lite grädde med i såsen är ett tips!

Liknande recept

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(26)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 sötpotatisar
  • 160 g körsbärstomater
  • 120 g mozzarella
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk oregano
  • 4 skivor lövbiff
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger

Fylld lövbiff med sötpotatisfries

Betyg (1-5):
4.33 (9 betyg)

I dessa lövbiffspaket kan allt möjligt gömmas, ost, örter med mera.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och skär i långa stavar. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Småtärna tomat och mozzarella. Blanda ihop med lök, vitlök och oregano.
  3. Salta och peppra köttet efter tycke. Fördela fyllningen i mitten på skivorna och vik in kanterna till ett paket. Hetta upp olja i en stekpanna och stek paketen 2-3 min per sida. Slå på balsamvinäger i slutet så det blir en simmig sky att ringla över köttet.

Servering

Strimla ner soltorkade tomater eller oiliver som variation.

Tips

Servera med vitlöksbröd, brukar även vara poppis hos barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2015-05-13

Jättegott! Dock rätt torrt då det inte alls blev speciellt mycket skysås från köttet med balsamvinägern.. Så kanske någon slags dippsås till sötpotatisen, eller lite grädde med i såsen är ett tips!

Liknande recept

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(26)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies