Frukostfrallor

Frukostfrallor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special (540 g)
  • 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
  2. Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2020-03-11

Wau, vilka frallor. Mums. Lite bökigt att flytta över efter första jäsningen, men resultatet blir värt besväret. Jätte goda, jag brukar lägga till extra solrosfrön i degen.

Liknande recept

Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brödsnurror

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Frukostfrallor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special (540 g)
  • 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen
  • 2 tsk salt

Frukostfrallor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
  2. Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2020-03-11

Wau, vilka frallor. Mums. Lite bökigt att flytta över efter första jäsningen, men resultatet blir värt besväret. Jätte goda, jag brukar lägga till extra solrosfrön i degen.

Liknande recept

Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brödsnurror

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)