
Frukostfrallor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g jäst
- 4 dl vatten, rumsvarmt
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 1.5 dl grovt rågmjöl
- 9 dl vetemjöl special (540 g)
- 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen
- 2 tsk salt
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
- Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.
Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!
Frukostfrallor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
- Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.
Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-03-11
Wau, vilka frallor. Mums. Lite bökigt att flytta över efter första jäsningen, men resultatet blir värt besväret. Jätte goda, jag brukar lägga till extra solrosfrön i degen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Arja
2020-03-11
Wau, vilka frallor. Mums. Lite bökigt att flytta över efter första jäsningen, men resultatet blir värt besväret. Jätte goda, jag brukar lägga till extra solrosfrön i degen.