Frukostfrallor

Frukostfrallor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special (540 g)
  • 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
  2. Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2020-03-11

Wau, vilka frallor. Mums. Lite bökigt att flytta över efter första jäsningen, men resultatet blir värt besväret. Jätte goda, jag brukar lägga till extra solrosfrön i degen.

Frukostfrallor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special (540 g)
  • 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen
  • 2 tsk salt

Frukostfrallor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
  2. Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2020-03-11

Wau, vilka frallor. Mums. Lite bökigt att flytta över efter första jäsningen, men resultatet blir värt besväret. Jätte goda, jag brukar lägga till extra solrosfrön i degen.