Frukostfrallor

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special (540 g)
  • 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
  2. Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)

Chiayoghurtbägare

(11)

Mango passion smoothie

(8)

Hallonsmoothie

(7)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special (540 g)
  • 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen

Frukostfrallor

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
Ugnstemperatur:250º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
  2. Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Tips

Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)

Chiayoghurtbägare

(11)

Mango passion smoothie

(8)

Hallonsmoothie

(7)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies