Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak

Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak