Fröknäcke med sveciakräm och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den salta smakrika ostkrämen smakarfantastiskt med krispiga granatäppelkärnor. Perfekt att bjuda på till glöggminglet. Recept av Sofia Wood

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad sveciaost eller annan lagrad ost
  • 1 ägg
  • 1.5 dl neutral olja
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g fröknäcke
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Koka upp grädden och låt svalna något.Mixa grädde och ost i en matberedare monteradmed knivblad. Tillsätt ägget medanmaskinen är igång. Häll i oljan i en tunn stråletills konsistensen är tjock som en majonnäs.
  2. Smaka av ostkrämen med svartpeppar.Bryt knäckebrödet i munsbitsstora bitar,skeda på ostkrämen och toppa med granatäppleoch gräslök. Eller servera allt var för sig.

Tips

Går ävenbra attanvändamixerstav.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria A

2019-12-30

Lyckades inte heller få någon krämig konsistens på ostkrämen. Jag har gjort dressing på ett liknande sätt med senap och socker då blir det tjock men inte den här.....

Coop

2019-12-03

Hej Maria, vad tråkigt att höra. Nästa gång kan du testa att hälla i mer olja, sakta och i tunn stråle och samtidigt vispa! Lycka till!

Maria

2019-11-30

För mig blev den bara jättelös! Vad kan jag gjort för fel..😞

Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad sveciaost eller annan lagrad ost
  • 1 ägg
  • 1.5 dl neutral olja
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g fröknäcke
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • gräslök, fint skuren

Fröknäcke med sveciakräm och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den salta smakrika ostkrämen smakarfantastiskt med krispiga granatäppelkärnor. Perfekt att bjuda på till glöggminglet. Recept av Sofia Wood

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden och låt svalna något.Mixa grädde och ost i en matberedare monteradmed knivblad. Tillsätt ägget medanmaskinen är igång. Häll i oljan i en tunn stråletills konsistensen är tjock som en majonnäs.
  2. Smaka av ostkrämen med svartpeppar.Bryt knäckebrödet i munsbitsstora bitar,skeda på ostkrämen och toppa med granatäppleoch gräslök. Eller servera allt var för sig.

Tips

Går ävenbra attanvändamixerstav.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria A

2019-12-30

Lyckades inte heller få någon krämig konsistens på ostkrämen. Jag har gjort dressing på ett liknande sätt med senap och socker då blir det tjock men inte den här.....

Coop

2019-12-03

Hej Maria, vad tråkigt att höra. Nästa gång kan du testa att hälla i mer olja, sakta och i tunn stråle och samtidigt vispa! Lycka till!

Maria

2019-11-30

För mig blev den bara jättelös! Vad kan jag gjort för fel..😞

Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)