Smördegssnurror

Smördegssnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Supergoda snurror av smördeg som fylls med Västerbottensost och stekt lök. Perfekta som tilltugg.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 265 g smördeg
  • 120 g riven Västerbottensost
  • 1 ägg, uppvispat

Gör så här

  1. Stek löken långsamt i smör tills den är gyllenbrun. Lägg ut smördegen och fördela osten och sedan löken på den. Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 2–3 cm breda bitar.
  2. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 15–20 min.

Tips

Gör snurrorna mer smakrika genom att tillsätta anjovis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2021-08-17

Supergoda som tilltugg eller till kräftorna! Med ansjovis lyfter de till ytterligare en dimension.

Kath

2020-08-22

En stor hit till kräftorna. Sååååå goda!

Annica

2020-06-20

Perfekt på buffébordet eller som liten förrätt.

Ewa

2020-06-08

Västerbottensnurror

Liknande recept

Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Små spenat- och fetaostpajer

Betyg
Betyg
(35)
Smördegssnurror
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 265 g smördeg
  • 120 g riven Västerbottensost
  • 1 ägg, uppvispat

Smördegssnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Supergoda snurror av smördeg som fylls med Västerbottensost och stekt lök. Perfekta som tilltugg.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken långsamt i smör tills den är gyllenbrun. Lägg ut smördegen och fördela osten och sedan löken på den. Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 2–3 cm breda bitar.
  2. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 15–20 min.

Tips

Gör snurrorna mer smakrika genom att tillsätta anjovis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2021-08-17

Supergoda som tilltugg eller till kräftorna! Med ansjovis lyfter de till ytterligare en dimension.

Kath

2020-08-22

En stor hit till kräftorna. Sååååå goda!

Annica

2020-06-20

Perfekt på buffébordet eller som liten förrätt.

Ewa

2020-06-08

Västerbottensnurror

Liknande recept

Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Små spenat- och fetaostpajer

Betyg
Betyg
(35)