Fröknäcke

Betyg (1-5):
3.64 (22 betyg)

Ett glutenfritt knäckebröd med smak av kokos och sesam.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
  • 3 msk flingsalt

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
  3. Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2014-01-05

Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!

Ylva Nyquist

2012-01-23

Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.

Liknande recept

Jordgubbssmoothie

(96)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Bananpannkakor

(33)

Hallonsmoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
  • 3 msk flingsalt

Fröknäcke

Betyg (1-5):
3.64 (22 betyg)

Ett glutenfritt knäckebröd med smak av kokos och sesam.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
  3. Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2014-01-05

Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!

Ylva Nyquist

2012-01-23

Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.

Liknande recept

Jordgubbssmoothie

(96)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Bananpannkakor

(33)

Hallonsmoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies