Friterade kycklingben
  • Tid 40 min

Friterade kycklingben

3.22 (23 betyg)

Knaprig kyckling är gott och en given succé bland barnen.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 140 g frityrmix
  • 4 dl panko ströbröd eller kokosflingor
  • 1 msk flingsalt
  • 1 liter frityrolja, majs eller solrosolja
Servering:
  • 1 påse nachochips
  • 1 burk salsasås
  • 3 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta bort skinnet från kycklingbenen.

  2. 2

    Blanda frityrmixen med vatten i en skål enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ströbröd och flingsalt på en tallrik.

  3. 3

    Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.

  4. 4

    Doppa kycklingdelarna först i frityrsmeten och sedan i ströbrödet. Lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera ett par bitar i taget, cirka 10 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

Servering

  1. 1

    Servera kycklingbitarna med nachochips, salsa och gräddfil.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd en stektermometer för att mäta oljans temperatur. Eller lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Den ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar