Friterade kycklingben

Friterade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Knaprig kyckling är gott och en given succé bland barnen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 140 g frityrmix
  • 4 dl panko ströbröd eller kokosflingor
  • 1 msk flingsalt
  • 1 liter frityrolja, majs eller solrosolja
  • Servering:
  • 1 påse nachochips
  • 1 burk salsasås
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från kycklingbenen.
  2. Blanda frityrmixen med vatten i en skål enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ströbröd och flingsalt på en tallrik.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.
  4. Doppa kycklingdelarna först i frityrsmeten och sedan i ströbrödet. Lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera ett par bitar i taget, cirka 10 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

Servering

  1. Servera kycklingbitarna med nachochips, salsa och gräddfil.

Tips

Använd en stektermometer för att mäta oljans temperatur. Eller lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Den ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Friterade kycklingben
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg kycklingben
  • 140 g frityrmix
  • 4 dl panko ströbröd eller kokosflingor
  • 1 msk flingsalt
  • 1 liter frityrolja, majs eller solrosolja
  • Servering:
  • 1 påse nachochips
  • 1 burk salsasås
  • 3 dl gräddfil

Friterade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Knaprig kyckling är gott och en given succé bland barnen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från kycklingbenen.
  2. Blanda frityrmixen med vatten i en skål enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ströbröd och flingsalt på en tallrik.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.
  4. Doppa kycklingdelarna först i frityrsmeten och sedan i ströbrödet. Lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera ett par bitar i taget, cirka 10 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

Servering

  1. Servera kycklingbitarna med nachochips, salsa och gräddfil.

Tips

Använd en stektermometer för att mäta oljans temperatur. Eller lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Den ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!