
Friterade kycklingben
Betyg (1-5):
Knaprig kyckling är gott och en given succé bland barnen.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 1 kg kycklingben
- 140 g frityrmix
- 4 dl panko ströbröd eller kokosflingor
- 1 msk flingsalt
- 1 liter frityrolja, majs eller solrosolja
- Servering:
- 1 påse nachochips
- 1 burk salsasås
- 3 dl gräddfil
Gör så här
- Ta bort skinnet från kycklingbenen.
- Blanda frityrmixen med vatten i en skål enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ströbröd och flingsalt på en tallrik.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.
- Doppa kycklingdelarna först i frityrsmeten och sedan i ströbrödet. Lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera ett par bitar i taget, cirka 10 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
Servering
- Servera kycklingbitarna med nachochips, salsa och gräddfil.
Tips

Använd en stektermometer för att mäta oljans temperatur. Eller lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Den ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
Friterade kycklingben
Betyg (1-5):
Knaprig kyckling är gott och en given succé bland barnen.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Ta bort skinnet från kycklingbenen.
- Blanda frityrmixen med vatten i en skål enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ströbröd och flingsalt på en tallrik.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.
- Doppa kycklingdelarna först i frityrsmeten och sedan i ströbrödet. Lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera ett par bitar i taget, cirka 10 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
Servering
- Servera kycklingbitarna med nachochips, salsa och gräddfil.
Tips

Använd en stektermometer för att mäta oljans temperatur. Eller lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Den ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!