Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Här är fisken doppad i en frityrsmet innan den friteras. Supergott!.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • Sötpotatis-fries
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering
  • srirachasås
  • majonnäs
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna med hushållspapper. Salta och peppra. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken blir täckt och släpp direkt ner i kastrullen.
  4. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera fisken genast med sötpotatisfries, srirachasås, majonnäs och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Peixe frito com batata doce

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • Sötpotatis-fries
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering
  • srirachasås
  • majonnäs
  • lime, i klyftor

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Här är fisken doppad i en frityrsmet innan den friteras. Supergott!.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna med hushållspapper. Salta och peppra. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken blir täckt och släpp direkt ner i kastrullen.
  4. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera fisken genast med sötpotatisfries, srirachasås, majonnäs och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Peixe frito com batata doce

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies