Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Här är fisken doppad i en frityrsmet innan den friteras. Supergott!.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • Sötpotatis-fries
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering
  • srirachasås
  • majonnäs
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna med hushållspapper. Salta och peppra. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken blir täckt och släpp direkt ner i kastrullen.
  4. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera fisken genast med sötpotatisfries, srirachasås, majonnäs och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • Sötpotatis-fries
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering
  • srirachasås
  • majonnäs
  • lime, i klyftor

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Här är fisken doppad i en frityrsmet innan den friteras. Supergott!.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna med hushållspapper. Salta och peppra. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken blir täckt och släpp direkt ner i kastrullen.
  4. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera fisken genast med sötpotatisfries, srirachasås, majonnäs och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)