Fried rice med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Stekt ris med räkor, morötter, lök och sambal, som toppas med jordnötter och en gul srirachasås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g vitkål
  • 2 morötter
  • 0.33 purjolök
  • 570 g Coop handskalade räkor i lag
  • 2 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • neutral olja, till stekning
  • 4 dl kokt basmatiris
  • 1 dl Coop sriracha gul
  • 1.5 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren

Gör så här

  1. Strimla kål, morötter och purjolök. Vänd runt räkorna i olja, vitlök och sambal.
  2. Hetta upp en panna och stek räkorna hastigt på hög värme. Lägg upp på ett fat.
  3. Stek grönsakerna i olja på medelvärme under omrörning tills kålen är mjuk.
  4. Tillsätt riset och vänd runt. Vänd ner räkorna. Toppa med sriracha, nötter och koriander.

Tips

Perfekt rätt att göra på gårdagens risrester.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-02-15

Till Sofia: Toppa med sriraschasåsen :)

Sofia

2021-02-14

När ska srirascha såsen användas? I maten eller toppa med den?

Coop

2021-02-08

Till Marianne: Ja, det är en ny sriracha-sås som finns hos oss på Coop :) Mvh Hanna, redaktör

Marianne

2021-02-07

Ska det verkligen vara 1 dl sriracha gul?

Liknande recept

Spara recept

Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffransrisotto till jul

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Stekt ris med räkor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Skaldjursrisotto med skummig sås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g vitkål
  • 2 morötter
  • 0.33 purjolök
  • 570 g Coop handskalade räkor i lag
  • 2 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • neutral olja, till stekning
  • 4 dl kokt basmatiris
  • 1 dl Coop sriracha gul
  • 1.5 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren

Fried rice med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Stekt ris med räkor, morötter, lök och sambal, som toppas med jordnötter och en gul srirachasås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kål, morötter och purjolök. Vänd runt räkorna i olja, vitlök och sambal.
  2. Hetta upp en panna och stek räkorna hastigt på hög värme. Lägg upp på ett fat.
  3. Stek grönsakerna i olja på medelvärme under omrörning tills kålen är mjuk.
  4. Tillsätt riset och vänd runt. Vänd ner räkorna. Toppa med sriracha, nötter och koriander.

Tips

Perfekt rätt att göra på gårdagens risrester.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-02-15

Till Sofia: Toppa med sriraschasåsen :)

Sofia

2021-02-14

När ska srirascha såsen användas? I maten eller toppa med den?

Coop

2021-02-08

Till Marianne: Ja, det är en ny sriracha-sås som finns hos oss på Coop :) Mvh Hanna, redaktör

Marianne

2021-02-07

Ska det verkligen vara 1 dl sriracha gul?

Liknande recept

Spara recept

Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffransrisotto till jul

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Stekt ris med räkor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Skaldjursrisotto med skummig sås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)