Frallor med olika topping
  • Tid 40 min + 1 tim jäsning
  • Ugn 225º

Frallor med olika topping

0 (0 betyg)

Det är kul att variera! Baka ut den här smidiga degen i vilken form du vill och strö över alla möjliga knapriga frön. Ett plus är att de är bakade på vetemjöl med 10% mjöl från morötter och palsternackor.

  • Tillagningstid 40 min + 1 tim jäsning
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

16 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 11 dl mjöl av vete och rotfrukter eller mjöl av vete och vita bönor (ca 660 dl)
Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • sesamfrön, solroskärnor, vallmofrön, pumpakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, smör, sirap, salt och kli. Häll i mjölet, och arbeta degen blank och smidig 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

  2. 2

    Forma till en lång rulle och skär degen i 16 bitar. Dra och vrid varje degbit ett varv. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med ägg och strö över någon av fröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar