För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Flygande Jacob med fläskfilé

Betyg (1-5):
3.27 (51 betyg)

En ny variant av den gamla hederliga Flygande Jakob, här med fläskfilé, äpple och mango chutney. Servera med ris, ananas, banan och nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strimlad fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsena
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk mango chutney
  • Till servering:
  • 500 g färsk ananas i bitar
  • 150 g skivad banan
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl mango chutney

Gör så här

  1. Fräs köttet i en stekpanna.
  2. Tillsätt äpple, salt och kryddor och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i grädde, majsena utrörd i mjölk och mango chutney, låt sjuda 2-3 minuter.

Servering

Servera med ris, ananas, banan, nötter och mango chutney.

Tips

Om du inte får tag på färsk ananas kan du ta motsvarande mängd på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leif åke

2020-02-10

skall göra

gott

2013-02-27

mkt gott

Liknande recept

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(38)

Flygande Jakob på torsk

(16)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Lamm i mandelgräddsås

(3)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(38)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Morotsnudelsallad med biff

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g strimlad fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsena
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk mango chutney
  • Till servering:
  • 500 g färsk ananas i bitar
  • 150 g skivad banan
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl mango chutney

Flygande Jacob med fläskfilé

Betyg (1-5):
3.27 (51 betyg)

En ny variant av den gamla hederliga Flygande Jakob, här med fläskfilé, äpple och mango chutney. Servera med ris, ananas, banan och nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs köttet i en stekpanna.
  2. Tillsätt äpple, salt och kryddor och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i grädde, majsena utrörd i mjölk och mango chutney, låt sjuda 2-3 minuter.

Servering

Servera med ris, ananas, banan, nötter och mango chutney.

Tips

Om du inte får tag på färsk ananas kan du ta motsvarande mängd på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leif åke

2020-02-10

skall göra

gott

2013-02-27

mkt gott

Liknande recept

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(38)

Flygande Jakob på torsk

(16)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Lamm i mandelgräddsås

(3)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(38)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Morotsnudelsallad med biff

(3)