Flygande Jacob med fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (52 betyg)

En ny variant av den gamla hederliga Flygande Jakob, här med fläskfilé, äpple och mango chutney. Servera med ris, ananas, banan och nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strimlad fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsena
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk mango chutney
  • Till servering:
  • 500 g färsk ananas i bitar
  • 150 g skivad banan
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl mango chutney

Gör så här

  1. Fräs köttet i en stekpanna.
  2. Tillsätt äpple, salt och kryddor och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i grädde, majsena utrörd i mjölk och mango chutney, låt sjuda 2-3 minuter.

Servering

Servera med ris, ananas, banan, nötter och mango chutney.

Tips

Om du inte får tag på färsk ananas kan du ta motsvarande mängd på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leif åke

2020-02-10

skall göra

gott

2013-02-27

mkt gott

Liknande recept

Spara recept

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Nudelsoppa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g strimlad fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsena
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk mango chutney
  • Till servering:
  • 500 g färsk ananas i bitar
  • 150 g skivad banan
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl mango chutney

Flygande Jacob med fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (52 betyg)

En ny variant av den gamla hederliga Flygande Jakob, här med fläskfilé, äpple och mango chutney. Servera med ris, ananas, banan och nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs köttet i en stekpanna.
  2. Tillsätt äpple, salt och kryddor och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i grädde, majsena utrörd i mjölk och mango chutney, låt sjuda 2-3 minuter.

Servering

Servera med ris, ananas, banan, nötter och mango chutney.

Tips

Om du inte får tag på färsk ananas kan du ta motsvarande mängd på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leif åke

2020-02-10

skall göra

gott

2013-02-27

mkt gott

Liknande recept

Spara recept

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Nudelsoppa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)