Nudelsoppa

Nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den perfekta lätta lunchen, en soppa full av fräscha smaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 100 g risnudlar
  • 300 g lammfilé eller lövbiff, skuret i strimlor
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 morot, skuren i smala strimlor
  • 400 g böngroddar
  • 50 g rostade och krossade jordnötter
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 urkärnad och hackad chili eller jalapeno
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad färsk mynta

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten. Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag. Fördela risnudlarna i portionsskålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter. Koka strax före serveringen upp buljongen med chilistrimlorna pch låt koka 2-3 minuter.
  2. Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om. Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med koriander och mynta. Servera soppan direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2021-05-06

Det känns som något saknas i kryddningen. Det blir lite smaklöst. Buljonen behöver mer smak. Tror man behöver koka upp buljongen igen innan den hälls över i skålarna. Lätt att laga. Ska testa med färdig grillad kyckling.

Nudelsoppa
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g risnudlar
  • 300 g lammfilé eller lövbiff, skuret i strimlor
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 morot, skuren i smala strimlor
  • 400 g böngroddar
  • 50 g rostade och krossade jordnötter
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 urkärnad och hackad chili eller jalapeno
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad färsk mynta

Nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den perfekta lätta lunchen, en soppa full av fräscha smaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten. Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag. Fördela risnudlarna i portionsskålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter. Koka strax före serveringen upp buljongen med chilistrimlorna pch låt koka 2-3 minuter.
  2. Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om. Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med koriander och mynta. Servera soppan direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2021-05-06

Det känns som något saknas i kryddningen. Det blir lite smaklöst. Buljonen behöver mer smak. Tror man behöver koka upp buljongen igen innan den hälls över i skålarna. Lätt att laga. Ska testa med färdig grillad kyckling.