Nudelsoppa
  • Tid 25 min

Nudelsoppa

3.89 (9 betyg)

Den perfekta lätta lunchen, en soppa full av fräscha smaker.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g risnudlar
  • 300 g lammfilé eller lövbiff, skuret i strimlor
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 morot, skuren i smala strimlor
  • 400 g böngroddar
  • 50 g rostade och krossade jordnötter
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 urkärnad och hackad chili eller jalapeno
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad färsk mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten. Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag. Fördela risnudlarna i portionsskålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter. Koka strax före serveringen upp buljongen med chilistrimlorna pch låt koka 2-3 minuter.

  2. 2

    Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om. Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med koriander och mynta. Servera soppan direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar