Flatbread med hampafrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Krispigt och gott till sillen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:250º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl kornmjöl
  • 2 msk hampafrön (eller oskalat sesamfrö)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honung och salt. Blanda vetemjöl och kornmjöl. Tillsätt lite i taget och arbeta till en smidig deg med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Låt degen vila 20–30 min.
  2. Dela upp degen i åtta lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord. Forma varje bit till en rund bulle och kavla tunt. Strö över hampafrön och kavla ett par gånger så att fröna fastnar.
  3. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda 8–10 min. Flytta över bröden till galler och låt det svalna. Bröden ska inte vara sega utan krispiga.

Tips

Tiden varierar beroende på ugn och hur tunt man kavlat. Passa bröden noga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Toscakaka med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salta kex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kalljästa briocher

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Frallor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Scones med bacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl kornmjöl
  • 2 msk hampafrön (eller oskalat sesamfrö)

Flatbread med hampafrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Krispigt och gott till sillen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:250º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honung och salt. Blanda vetemjöl och kornmjöl. Tillsätt lite i taget och arbeta till en smidig deg med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Låt degen vila 20–30 min.
  2. Dela upp degen i åtta lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord. Forma varje bit till en rund bulle och kavla tunt. Strö över hampafrön och kavla ett par gånger så att fröna fastnar.
  3. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda 8–10 min. Flytta över bröden till galler och låt det svalna. Bröden ska inte vara sega utan krispiga.

Tips

Tiden varierar beroende på ugn och hur tunt man kavlat. Passa bröden noga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Toscakaka med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salta kex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kalljästa briocher

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Frallor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Scones med bacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)