Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (14 betyg)

Festlig middag med helstekt fläskytter som serveras med rödbetsspagetti och toppas med friterad kapris. supergod kombo.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 fläskytterfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl små kapris, avrunnen
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 0.5 dl finskuren färsk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • klyftpotatis

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och skiva upp. Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och honung.
  2. Blanda med rödbetsspaghetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche. Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 fläskytterfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl små kapris, avrunnen
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 0.5 dl finskuren färsk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • klyftpotatis

Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (14 betyg)

Festlig middag med helstekt fläskytter som serveras med rödbetsspagetti och toppas med friterad kapris. supergod kombo.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och skiva upp. Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och honung.
  2. Blanda med rödbetsspaghetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche. Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)