Fläskstek med surkål

Fläskstek med surkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fläskstek smaksatt med kummin. Som serveras med ugnsstekt potatis och surkål. Passar perfekt som söndagsmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk kumminfrön
  • 2 tsk salt
  • 1 kg potatis
  • Surkål
  • 6 dl surkål
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 msk kumminfrön

Gör så här

  1. Skär täta snitt i fettkappan på fläskkarrén. Gnid in köttet med vitlök, kummin och salt. Lägg i en rymlig ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ tim.
  2. Skala potatisarna och lägg bredvid köttet efter 30 min. Salta lätt. Vänd potatisarna och skeda skyn över köttet några gånger under ugnstiden.
  3. Sjud surkål, vatten, fond och kummin i ca 10 min.
  4. Skär köttet i skivor och servera med potatis och surkål.

Tips

Välj en köttbit med mycket fett ovanpå så blir den krispig och god.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskstek med surkål
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.2 kg fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk kumminfrön
  • 2 tsk salt
  • 1 kg potatis
  • Surkål
  • 6 dl surkål
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 msk kumminfrön

Fläskstek med surkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fläskstek smaksatt med kummin. Som serveras med ugnsstekt potatis och surkål. Passar perfekt som söndagsmiddag.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär täta snitt i fettkappan på fläskkarrén. Gnid in köttet med vitlök, kummin och salt. Lägg i en rymlig ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ tim.
  2. Skala potatisarna och lägg bredvid köttet efter 30 min. Salta lätt. Vänd potatisarna och skeda skyn över köttet några gånger under ugnstiden.
  3. Sjud surkål, vatten, fond och kummin i ca 10 min.
  4. Skär köttet i skivor och servera med potatis och surkål.

Tips

Välj en köttbit med mycket fett ovanpå så blir den krispig och god.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!