Fläsksida med julmustglaze

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Att koka ihop julmust med kryddor och sirap till en glaze är en väldigt god idé. Inte minst om du häller glazen över en långbakad fläsksida.

Tillagningstid: 20 min + 4 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:150-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g fläsksida
  • 1 tsk salt
  • Julmustglaze:
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 5 nejlikor, krossade
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl julmust
  • 1.5 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en ugnsform och salta runt om. Skär ett rutmönster i späcket och tillaga mitt i ugnen i 150° i ca 4 tim. Ytan ska vara krispig och köttet mört och saftigt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Fräs ingefära och nejlikor i olja i en kastrull. Häll på julmust och sirap och låt sjuda tills glazen precis börjar tjockna. Mixa den slät och häll över fläsksidan. Stek köttet ytterligare ca 15 min i ugnen. Skär upp i kuber och servera på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(0)

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(18)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g fläsksida
  • 1 tsk salt
  • Julmustglaze:
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 5 nejlikor, krossade
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl julmust
  • 1.5 dl ljus sirap

Fläsksida med julmustglaze

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Att koka ihop julmust med kryddor och sirap till en glaze är en väldigt god idé. Inte minst om du häller glazen över en långbakad fläsksida.

Tillagningstid: 20 min + 4 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:150-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en ugnsform och salta runt om. Skär ett rutmönster i späcket och tillaga mitt i ugnen i 150° i ca 4 tim. Ytan ska vara krispig och köttet mört och saftigt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Fräs ingefära och nejlikor i olja i en kastrull. Häll på julmust och sirap och låt sjuda tills glazen precis börjar tjockna. Mixa den slät och häll över fläsksidan. Stek köttet ytterligare ca 15 min i ugnen. Skär upp i kuber och servera på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(0)

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies