Fläsksida med julmustglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Att koka ihop julmust med kryddor och sirap till en glaze är en väldigt god idé. Inte minst om du häller glazen över en långbakad fläsksida.

Tillagningstid: 20 min + 4 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:150º-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläsksida
  • 1 tsk salt
  • Julmustglaze:
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 5 nejlikor, krossade
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl julmust
  • 1.5 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en ugnsform och salta runt om. Skär ett rutmönster i späcket och tillaga mitt i ugnen i 150° i ca 4 tim. Ytan ska vara krispig och köttet mört och saftigt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Fräs ingefära och nejlikor i olja i en kastrull. Häll på julmust och sirap och låt sjuda tills glazen precis börjar tjockna. Mixa den slät och häll över fläsksidan. Stek köttet ytterligare ca 15 min i ugnen. Skär upp i kuber och servera på buffébordet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g fläsksida
  • 1 tsk salt
  • Julmustglaze:
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 5 nejlikor, krossade
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl julmust
  • 1.5 dl ljus sirap

Fläsksida med julmustglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Att koka ihop julmust med kryddor och sirap till en glaze är en väldigt god idé. Inte minst om du häller glazen över en långbakad fläsksida.

Tillagningstid: 20 min + 4 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:150º-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en ugnsform och salta runt om. Skär ett rutmönster i späcket och tillaga mitt i ugnen i 150° i ca 4 tim. Ytan ska vara krispig och köttet mört och saftigt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Fräs ingefära och nejlikor i olja i en kastrull. Häll på julmust och sirap och låt sjuda tills glazen precis börjar tjockna. Mixa den slät och häll över fläsksidan. Stek köttet ytterligare ca 15 min i ugnen. Skär upp i kuber och servera på buffébordet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)