Fläskkotletter med kantarellsås

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Passa på att laga kantareller när de finns tillgängliga i skog och mark. Gör en god gräddsås på dem och servera till nystekta fläskkotletter och picklad gurksallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kantarellsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 300 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • Picklad gurksallad
  • 0.5 gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 1 kg potatis, skalad
  • 2 msk smör, smält
  • 0.5 dl hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva gurka och lök tunt, gärna med mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Vänd ner gurkan och löken. Låt dra minst 20 min.
  2. Fräs lök och kantareller i smör tills svampen vätskat ur sig och fått lite färg. Salta, peppra och häll på grädde. Låt småputtra några minuter och rör ner sojan.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör tills det är genomstekt och har fin färg. Vänd runt potatisarna i smör och persilja, servera till fläskkotletterna med sås och picklad gurksallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(41)
Fläskkotletter med kantarellsås
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kantarellsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 300 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • Picklad gurksallad
  • 0.5 gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 1 kg potatis, skalad
  • 2 msk smör, smält
  • 0.5 dl hackad färsk persilja

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Passa på att laga kantareller när de finns tillgängliga i skog och mark. Gör en god gräddsås på dem och servera till nystekta fläskkotletter och picklad gurksallad.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva gurka och lök tunt, gärna med mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Vänd ner gurkan och löken. Låt dra minst 20 min.
  2. Fräs lök och kantareller i smör tills svampen vätskat ur sig och fått lite färg. Salta, peppra och häll på grädde. Låt småputtra några minuter och rör ner sojan.
  3. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör tills det är genomstekt och har fin färg. Vänd runt potatisarna i smör och persilja, servera till fläskkotletterna med sås och picklad gurksallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(41)