Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon

Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.

Tillagningstid: 2 tim 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk honung eller socker
  • 4 dl rött vin
  • 4 fläskkotletter (ca 600 g)
  • 140 g bacon, i bitar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 300 g små champinjoner
  • 400 g körsbärstomater, på burk
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner gnocchi, kokt

Gör så här

  1. Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Servering

Blandad sallad och gnocchi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk honung eller socker
  • 4 dl rött vin
  • 4 fläskkotletter (ca 600 g)
  • 140 g bacon, i bitar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 300 g små champinjoner
  • 400 g körsbärstomater, på burk
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner gnocchi, kokt

Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.

Tillagningstid: 2 tim 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Servering

Blandad sallad och gnocchi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!