
Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon
Betyg (1-5):
Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.
Tillagningstid: 2 tim 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk honung eller socker
- 4 dl rött vin
- 4 fläskkotletter (ca 600 g)
- 140 g bacon, i bitar
- 8 skalade schalottenlökar
- 300 g små champinjoner
- 400 g körsbärstomater, på burk
- 1 tsk timjan
- 2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
- 1 krm svartpeppar
- 4 portioner gnocchi, kokt
Gör så här
- Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
Servering
Blandad sallad och gnocchi.
Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon
Betyg (1-5):
Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.
Tillagningstid: 2 tim 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
Servering
Blandad sallad och gnocchi.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!