Fläskkotlett med skysås och mos

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Saftig kotlett med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 0.5 kg potatis, skalad
  • 500 g morötter, i stavar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 skivor fläskkotletter
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad
  • ljus redning
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
  4. Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskkotlett med skysås och mos
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 kg potatis, skalad
  • 500 g morötter, i stavar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 skivor fläskkotletter
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad
  • ljus redning
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Saftig kotlett med klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
  4. Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!