
Fläskkotlett med skysås och mos
Betyg (1-5):
Saftig kotlett med klassiska tillbehör.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
- 0.5 kg potatis, skalad
- 500 g morötter, i stavar
- 2 tsk olivolja
- 4 skivor fläskkotletter
- 0.5 msk smör
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk timjan, torkad
- ljus redning
- 1 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
- Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
- Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.
Fläskkotlett med skysås och mos
Betyg (1-5):
Saftig kotlett med klassiska tillbehör.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Fördela morrotsstavarna på en plåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör tills genomstekta. Salta och peppra. Lyft ur köttet ur stekpannan och häll i vatten. Rör runt så allt lossnar från stekpannans botten.
- Sila skyn ner i en kastrull och tillsätt vatten, buljong och timjan. Låt koka 3 min. Red av med redning enligt anvisningen på förpackningen.
- Krossa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Rör till ett krämigt mos och smaka av med salt. Servera köttet med mos, rostade morötter och skysås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!