Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
2.71 (24 betyg)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Rustik bondgryta

(34)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
2.71 (24 betyg)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Rustik bondgryta

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies