Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.71 (24 betyg)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.71 (24 betyg)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)