För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
2.71 (24 betyg)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Köttfärssås på nytt sätt

(19)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
2.71 (24 betyg)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Köttfärssås på nytt sätt

(19)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)