För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis

Betyg (1-5):
2.31 (13 betyg)

Grillad fläskkarré marinerad i wasabi.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • träspett eller grillspett
  • Marinad:
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl japansk soja
  • 3 msk wasabipasta
  • 1 kg fläskkarré i 3 cm kuber
  • Grillad färskpotatis:
  • 1 kg färsk potatis
  • krossade vitlöksklyftor
  • ev rosmarinkvistar
  • flingsalt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Täck med plast och låt marinera i kylskåp två timmar eller över natten. Blötlägg träspetten.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Trä köttkuberna på spetten. Grilla fläskkarrén runt om, på tätt grillgaller eller i grillpanna, tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Mot slutet av grilltiden, lägg på potatis, vitlök, rosmarinkvistar och strö över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Klassisk kalops

(4)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kassler med färskpotatismush

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • träspett eller grillspett
  • Marinad:
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl japansk soja
  • 3 msk wasabipasta
  • 1 kg fläskkarré i 3 cm kuber
  • Grillad färskpotatis:
  • 1 kg färsk potatis
  • krossade vitlöksklyftor
  • ev rosmarinkvistar
  • flingsalt
  • salt

Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis

Betyg (1-5):
2.31 (13 betyg)

Grillad fläskkarré marinerad i wasabi.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Täck med plast och låt marinera i kylskåp två timmar eller över natten. Blötlägg träspetten.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Trä köttkuberna på spetten. Grilla fläskkarrén runt om, på tätt grillgaller eller i grillpanna, tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Mot slutet av grilltiden, lägg på potatis, vitlök, rosmarinkvistar och strö över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Klassisk kalops

(4)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kassler med färskpotatismush

(17)