Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis

Betyg (1-5):
2.31 (13 betyg)

Grillad fläskkarré marinerad i wasabi.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • träspett eller grillspett
  • Marinad:
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl japansk soja
  • 3 msk wasabipasta
  • 1 kg fläskkarré i 3 cm kuber
  • Grillad färskpotatis:
  • 1 kg färsk potatis
  • krossade vitlöksklyftor
  • ev rosmarinkvistar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Täck med plast och låt marinera i kylskåp två timmar eller över natten. Blötlägg träspetten.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Trä köttkuberna på spetten. Grilla fläskkarrén runt om, på tätt grillgaller eller i grillpanna, tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Mot slutet av grilltiden, lägg på potatis, vitlök, rosmarinkvistar och strö över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(25)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • träspett eller grillspett
  • Marinad:
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl japansk soja
  • 3 msk wasabipasta
  • 1 kg fläskkarré i 3 cm kuber
  • Grillad färskpotatis:
  • 1 kg färsk potatis
  • krossade vitlöksklyftor
  • ev rosmarinkvistar
  • flingsalt

Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis

Betyg (1-5):
2.31 (13 betyg)

Grillad fläskkarré marinerad i wasabi.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Täck med plast och låt marinera i kylskåp två timmar eller över natten. Blötlägg träspetten.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Trä köttkuberna på spetten. Grilla fläskkarrén runt om, på tätt grillgaller eller i grillpanna, tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Mot slutet av grilltiden, lägg på potatis, vitlök, rosmarinkvistar och strö över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies