Fläskkarré på Peking-vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Wraps i vetetortilla med spröda grönsaker och söt hoisinsås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 300 g morötter i tunna stavar
  • 200 g urkärnad gurka i tunna stavar
  • 6 salladslökar
  • 2 dl avsköljda och torkade mungbönsgroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 8 små vetetortillabröd
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Dela fläskkarrén på längden i ca 6 cm långa bitar (ungefär samma tjocklek som en fläskfilé). Bryn köttet runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 70º. Låt köttet vila övertäckt cirka 15 minuter.
  2. Lägg upp morötter, gurka, salladslök och mungbönsgroddar på tallrikar. Häll upp hoisinsåsen i små koppar. Värm tortillabröden i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor. Pensla köttet med hoisinsås. Strö över sesamfröna. Rulla in grönsakerna och köttet i tortillabröden till små wraps. Doppa i mer hoisinsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 300 g morötter i tunna stavar
  • 200 g urkärnad gurka i tunna stavar
  • 6 salladslökar
  • 2 dl avsköljda och torkade mungbönsgroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 8 små vetetortillabröd
  • 1 msk rostade sesamfrön

Fläskkarré på Peking-vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Wraps i vetetortilla med spröda grönsaker och söt hoisinsås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fläskkarrén på längden i ca 6 cm långa bitar (ungefär samma tjocklek som en fläskfilé). Bryn köttet runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 70º. Låt köttet vila övertäckt cirka 15 minuter.
  2. Lägg upp morötter, gurka, salladslök och mungbönsgroddar på tallrikar. Häll upp hoisinsåsen i små koppar. Värm tortillabröden i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor. Pensla köttet med hoisinsås. Strö över sesamfröna. Rulla in grönsakerna och köttet i tortillabröden till små wraps. Doppa i mer hoisinsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)