Fläskkarré på Peking-vis

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Wraps i vetetortilla med spröda grönsaker och söt hoisinsås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 300 g morötter i tunna stavar
  • 200 g urkärnad gurka i tunna stavar
  • 6 salladslökar
  • 2 dl avsköljda och torkade mungbönsgroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 8 små vetetortillabröd
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Dela fläskkarrén på längden i ca 6 cm långa bitar (ungefär samma tjocklek som en fläskfilé). Bryn köttet runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 70º. Låt köttet vila övertäckt cirka 15 minuter.
  2. Lägg upp morötter, gurka, salladslök och mungbönsgroddar på tallrikar. Häll upp hoisinsåsen i små koppar. Värm tortillabröden i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor. Pensla köttet med hoisinsås. Strö över sesamfröna. Rulla in grönsakerna och köttet i tortillabröden till små wraps. Doppa i mer hoisinsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilé africana

(41)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Gremolatastekt biff

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 300 g morötter i tunna stavar
  • 200 g urkärnad gurka i tunna stavar
  • 6 salladslökar
  • 2 dl avsköljda och torkade mungbönsgroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 8 små vetetortillabröd
  • 1 msk rostade sesamfrön

Fläskkarré på Peking-vis

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Wraps i vetetortilla med spröda grönsaker och söt hoisinsås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fläskkarrén på längden i ca 6 cm långa bitar (ungefär samma tjocklek som en fläskfilé). Bryn köttet runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 70º. Låt köttet vila övertäckt cirka 15 minuter.
  2. Lägg upp morötter, gurka, salladslök och mungbönsgroddar på tallrikar. Häll upp hoisinsåsen i små koppar. Värm tortillabröden i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor. Pensla köttet med hoisinsås. Strö över sesamfröna. Rulla in grönsakerna och köttet i tortillabröden till små wraps. Doppa i mer hoisinsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilé africana

(41)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Gremolatastekt biff

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies