Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush

3.41 (17 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Fläskkarré:
  • 600 g fläskkarré benfri
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Äppelkompott:
  • 1 msk olivolja
  • 2 tärnade äpplen
  • 0.5 strimlad gul lök
  • 2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk kanel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Fläskkarré

  1. 1

    Skär eventuellt köttet i skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.

Äppelkompott

  1. 1

    Bryn samtliga ingredienser till kompotten i en kastrull, cirka 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar