
Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Klyftpotatis:
- 1 kg potatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Fläskkarré:
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 600 g fläskkarré benfri
- 0.5 tsk salt
- Äppelkompott:
- 1 msk olivolja
- 2 tärnade äpplen
- 0.5 strimlad gul lök
- 2 msk honung
- 1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk kanel
Gör så här
- Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
Fläskkarré
- Skär eventuellt köttet i skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.
Äppelkompott
- Bryn samtliga ingredienser till kompotten i en kastrull, cirka 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.
Liknande recept
Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
Fläskkarré
- Skär eventuellt köttet i skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.
Äppelkompott
- Bryn samtliga ingredienser till kompotten i en kastrull, cirka 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!