För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush

Betyg (1-5):
3.41 (17 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Fläskkarré:
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 600 g fläskkarré benfri
  • 0.5 tsk salt
  • Äppelkompott:
  • 1 msk olivolja
  • 2 tärnade äpplen
  • 0.5 strimlad gul lök
  • 2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk kanel

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Fläskkarré

  1. Skär eventuellt köttet i skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.

Äppelkompott

  1. Bryn samtliga ingredienser till kompotten i en kastrull, cirka 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilé africana

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Marinerad biff med mango

(9)

Kryddiga honungsribs

(19)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)
14 st
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Fläskkarré:
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 600 g fläskkarré benfri
  • 0.5 tsk salt
  • Äppelkompott:
  • 1 msk olivolja
  • 2 tärnade äpplen
  • 0.5 strimlad gul lök
  • 2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk kanel

Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush

Betyg (1-5):
3.41 (17 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Fläskkarré

  1. Skär eventuellt köttet i skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.

Äppelkompott

  1. Bryn samtliga ingredienser till kompotten i en kastrull, cirka 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilé africana

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Marinerad biff med mango

(9)

Kryddiga honungsribs

(19)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)