Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Ugnsrostade grönsaker med stekt karréskivor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 600 g potatis
  • 1 zucchini
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor fläskkarré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Dela zucchini på längden och skär sedan skivor av halvorna. Lägg zucchini och lök på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen ca 20 min.
  4. Blanda smör med vitlök. Vänd runt smöret med potatisen, de rostade grönsakerna och persilja.
  5. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek skivorna ca 3 min per sida.

Tips

För att rosta och inte koka grönsaker i ugnen gäller det att inte lägga så mycket på plåten, fördela på fler istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad sötpotatis och biffsallad - Coop

(6)

Mannerströms moussaka - Coop

(52)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka - Coop

(52)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(31)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon - Coop

(0)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 600 g potatis
  • 1 zucchini
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor fläskkarré

Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Ugnsrostade grönsaker med stekt karréskivor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Dela zucchini på längden och skär sedan skivor av halvorna. Lägg zucchini och lök på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen ca 20 min.
  4. Blanda smör med vitlök. Vänd runt smöret med potatisen, de rostade grönsakerna och persilja.
  5. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek skivorna ca 3 min per sida.

Tips

För att rosta och inte koka grönsaker i ugnen gäller det att inte lägga så mycket på plåten, fördela på fler istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad sötpotatis och biffsallad - Coop

(6)

Mannerströms moussaka - Coop

(52)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka - Coop

(52)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(31)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon - Coop

(0)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies