För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg (1-5):
2.77 (13 betyg)

Ugnsrostade grönsaker med stekt karréskivor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g potatis
  • 1 zucchini
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor fläskkarré
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Dela zucchini på längden och skär sedan skivor av halvorna. Lägg zucchini och lök på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen ca 20 min.
  4. Blanda smör med vitlök. Vänd runt smöret med potatisen, de rostade grönsakerna och persilja.
  5. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek skivorna ca 3 min per sida.

Tips

För att rosta och inte koka grönsaker i ugnen gäller det att inte lägga så mycket på plåten, fördela på fler istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Biff rydberg med en twist

(2)

Kassler med färskpotatismush

(23)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Köttbullar i grönpepparsås

(67)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g potatis
  • 1 zucchini
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor fläskkarré
  • 0.5 tsk salt

Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg (1-5):
2.77 (13 betyg)

Ugnsrostade grönsaker med stekt karréskivor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Dela zucchini på längden och skär sedan skivor av halvorna. Lägg zucchini och lök på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen ca 20 min.
  4. Blanda smör med vitlök. Vänd runt smöret med potatisen, de rostade grönsakerna och persilja.
  5. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek skivorna ca 3 min per sida.

Tips

För att rosta och inte koka grönsaker i ugnen gäller det att inte lägga så mycket på plåten, fördela på fler istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Biff rydberg med en twist

(2)

Kassler med färskpotatismush

(23)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Köttbullar i grönpepparsås

(67)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)