För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskkarré med lingonmarinad

Betyg (1-5):
3.77 (43 betyg)

Fläskkarré i smakrik marinad av lingon som serveras med potatismos. Toppas med solroskärnor som grädden på moset. Den ultimata middagen att avnjuta i höstmörkret!

Tillagningstid: 30 min + 30 min att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskkarré
  • 1 dl solroskärnor, till servering
  • Lingonmarinad
  • 100 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • Potatismos med morot
  • 900 g potatis
  • 100 g morot
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Blanda lingon med honung, soja, vitlök och timjan. Vänd runt köttbitarna i marinaden så att de täcks. Låt marinera minst 30 min.

Potatismos med morot:

  1. Skala potatis och morot. Skär i jämnstora bitar och koka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp eller potatisstomp och tillsätt smör och mjölk. Rör om kraftig till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Stek karréskivorna i het stekpanna tills de är genomstekta, lägg åt sidan. Häll resterande marinad i pannan och låt koka upp. Skiva köttet och häll på marinaden och servera med moset. Strö över solroskärnorna.

Tips

Det går bra att byta ut lingonen till färdiga rårörda lingon på burk, skippa då honungen i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-08-19

Riktigt riktigt gott! En favorit här hemma!

Kerstin

2020-02-08

Köttet och marinaden blev fantastiskt gott. Jag blandade sötpotatis istället för morötter i moset och det blev väldigt gott. Kan rekommendera rätten.

Amanda

2019-11-04

Otippat god marinad

Liknande recept

Moussakagratäng

(98)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(48)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Lökpaj med smördeg

(51)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskkarré
  • 1 dl solroskärnor, till servering
  • Lingonmarinad
  • 100 g frysta lingon, lätt tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • Potatismos med morot
  • 900 g potatis
  • 100 g morot
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • salt

Fläskkarré med lingonmarinad

Betyg (1-5):
3.77 (43 betyg)

Fläskkarré i smakrik marinad av lingon som serveras med potatismos. Toppas med solroskärnor som grädden på moset. Den ultimata middagen att avnjuta i höstmörkret!

Tillagningstid: 30 min + 30 min att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lingon med honung, soja, vitlök och timjan. Vänd runt köttbitarna i marinaden så att de täcks. Låt marinera minst 30 min.

Potatismos med morot:

  1. Skala potatis och morot. Skär i jämnstora bitar och koka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp eller potatisstomp och tillsätt smör och mjölk. Rör om kraftig till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Stek karréskivorna i het stekpanna tills de är genomstekta, lägg åt sidan. Häll resterande marinad i pannan och låt koka upp. Skiva köttet och häll på marinaden och servera med moset. Strö över solroskärnorna.

Tips

Det går bra att byta ut lingonen till färdiga rårörda lingon på burk, skippa då honungen i marinaden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-08-19

Riktigt riktigt gott! En favorit här hemma!

Kerstin

2020-02-08

Köttet och marinaden blev fantastiskt gott. Jag blandade sötpotatis istället för morötter i moset och det blev väldigt gott. Kan rekommendera rätten.

Amanda

2019-11-04

Otippat god marinad

Liknande recept

Moussakagratäng

(98)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(48)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Lökpaj med smördeg

(51)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)