Fläskkarré med äppel- och bönragu

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En rejäl middag med höstens bästa smaker.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 800 g hel och benfri fläskkarré
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk finhackad salvia
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 citron, i skivor
  • Persiljerotspuré:
  • 500 g skalade persiljerötter, i mindre bitar
  • 300 g skalade mjöliga potatisar, i mindre bitar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 liter kalvbuljong
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • Äppel- och bönragu:
  • 400 g små vita bönor (400 g = 1 burk)
  • 2 röda äpplen, i tärningar
  • 3 msk Calvados
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 msk finhackad salvia
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Gnid in köttet med citronskal, salvia, vitlök, salt och peppar. Lägg citronskivorna i botten på en ugnssäker form och lägg fläskkarrén ovanpå. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, 40-45 minuter.
  2. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp för servering.

Persiljerotspuré

  1. Koka persiljerötter, potatis och vitlök mjuka i kalvbuljong. Häll av men spara buljongen. Mixa det kokta till en slät puré med lite smör. Späd eventuellt med lite buljong. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten. Värm stekpannan med stekfettet från bryningen. Stek eventuellt några salviablad till garnering, ta upp ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Bryn äpplen och vita bönor tills de får lite färg. Häll på calvados och låt koka in. Häll på lite kalvbuljong och låt puttra ytterligare någon minut. Smaka av med hackad salvia samt salt och peppar.
  3. Servera fläskkarrén i skivor med äppel- och bönragun samt persiljerotspuré. Garnera med de stekta citronskivorna och eventuellt några blad salvia.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-08-19

Gott, även utan calvados! Palsternacka i st f persiljerot gick också bra, likaså torkad salvia i st f färsk. Smacka in blandningen av citronskal, salvia, vitlök och kryddor endast på köttets ovansida för att undvika att det hamnar på ugnsformens botten och blir bränt!

Liknande recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Fläskfilé africana

(41)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Nasi goreng

(44)

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

(17)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 800 g hel och benfri fläskkarré
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk finhackad salvia
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 citron, i skivor
  • Persiljerotspuré:
  • 500 g skalade persiljerötter, i mindre bitar
  • 300 g skalade mjöliga potatisar, i mindre bitar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 liter kalvbuljong
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • Äppel- och bönragu:
  • 400 g små vita bönor (400 g = 1 burk)
  • 2 röda äpplen, i tärningar
  • 3 msk Calvados
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 msk finhackad salvia
  • 1 krm peppar

Fläskkarré med äppel- och bönragu

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En rejäl middag med höstens bästa smaker.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Gnid in köttet med citronskal, salvia, vitlök, salt och peppar. Lägg citronskivorna i botten på en ugnssäker form och lägg fläskkarrén ovanpå. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, 40-45 minuter.
  2. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp för servering.

Persiljerotspuré

  1. Koka persiljerötter, potatis och vitlök mjuka i kalvbuljong. Häll av men spara buljongen. Mixa det kokta till en slät puré med lite smör. Späd eventuellt med lite buljong. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten. Värm stekpannan med stekfettet från bryningen. Stek eventuellt några salviablad till garnering, ta upp ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Bryn äpplen och vita bönor tills de får lite färg. Häll på calvados och låt koka in. Häll på lite kalvbuljong och låt puttra ytterligare någon minut. Smaka av med hackad salvia samt salt och peppar.
  3. Servera fläskkarrén i skivor med äppel- och bönragun samt persiljerotspuré. Garnera med de stekta citronskivorna och eventuellt några blad salvia.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-08-19

Gott, även utan calvados! Palsternacka i st f persiljerot gick också bra, likaså torkad salvia i st f färsk. Smacka in blandningen av citronskal, salvia, vitlök och kryddor endast på köttets ovansida för att undvika att det hamnar på ugnsformens botten och blir bränt!

Liknande recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Fläskfilé africana

(41)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Nasi goreng

(44)

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies